Foto Koppelen aan Artikel Last updated: 2020-04-28

Hoe koppel ik een foto aan een artikel ?

Eerst en vooral moet u foto's nemen met een digitale camera en inlezen in uw computer.
Ofwel scant u de gewenste foto's in via een scanner of vraagt u deze op via uw leverancier.

Opgelet enkel BPM, JPG en GIF bestanden worden ondersteund.

indien u werkt op een server: de foto's moeten op de server zelf staan om te kunnen koppelen.
Omdat dit afzonderlijk per klant moet worden bekeken, neemt u best contact op met Omnisoft om na te zien hoe we dit in uw geval best instellen.

Als de foto het gewenste formaat heeft en op de juiste locatie staat, kan u de foto koppelen aan het gewenste artikel. Hiertoe zijn er 2 mogelijkheden

Één voor één:

• U start Omnisoft 3 en opent de module voorraadbeheer.
  • Vervolgens kiest u in het menu voor Bewerken - Artikelfiche
  • U zoekt het gewenste artikel op.
  • Onderaan kiest u voor de knop Ole. onderstaand scherm opent:

Met behulp van dit scherm kunt U foto's, andere documenten koppelen, die behoren tot dit artikel. In het veld Path wordt het Pad van de foto weggeschreven.
Indien er nog geen foto gekoppeld is, wordt automatisch een nieuwe foto gevraagd.

In het volgnummer een volgnummer meegeven.

sla op met . Indien u een koppeling met een webshop actief staan hebt wordt u gevraagd of de foto moet worden doorgestuurd naar het online bestand.

met de knop verwijdert u de huidige foto

met de knop kan u een extra foto koppelen.

In bulk

Hiervoor moet u ieder foto hernoemen naar een van de volgende codes:

• Artikelcode van het artikel waarmee het bestand moet worden gekoppeld
  • Referentie Leverancier van het artikel waarmee het bestand moet worden gekoppeld
  • Fabrikantcode van het artikel waarmee het bestand moet worden gekoppeld

Indien u meerdere afbeeldingen wenst te koppelen met 1 artikel kan u de naam laten eindigen met een underscore (_) en een nummer. vb XXXX_1.jpg, XXXX_2.jpg, enzovoort.

• U start Omnisoft 3 en opent de module  voorraadbeheer.
  • Vervolgens kiest u Utilities > Koppelen OLE bestanden. Onderstaand venster wordt geopend:

• Selecteer de map waar de bestanden zich bevinden in het veld "Path Bestanden"
  • Selecteer "OLE" bij "koppelen met". De bestandstypes worden automatisch geselecteerd.
  • Selecteer welke benaming u hebt gebruik bij "koppelen op basis van"
  • Klik op het vinkje om te bevestigen.