Kalender Last updated: 2020-04-23

Kalender (O3)

Bewerken - Kalender

Via dit scherm kunt u al uw opvolgingen en afspraken maken, raadplegen, wijzigen en schrappen. Wanneer u de klantenfiche of leveranciersfiche geopend hebt, kunt u de kalender ook opvragen met behulp van de toetsencombinatie CTRL-K.

Er zijn verschillende weergaves : u kunt de gewenste weergave instellen onderaan links in de grid of in de parameters via: Bestand - PC Afhankelijke parameters => Kalender. In deze parameters bepaalt u ook van welke gebruikers u de kalender wenst te zien en welke soort opvolgingen daarin moeten verschijnen.

Datum kalender

Wanneer u met uw rechtermuisknop klikt in de grid waar nog geen afspraken staan, krijgt u volgend scherm :

Als u kiest om een nieuwe afspraak te maken, kunt u deze afspraak aanvullen : kies werknemer, soort, datum, tijd en vul eventueel een referentie in. U kunt vervolgens bepalen of het gaat om een opvolging voor klanten of leveranciers en vervolgens de klant of de leverancier eraan koppelen. U kunt tevens een memo toevoegen aan de afspraak (memo afdrukken via ) of de eerder gemaakte afspraken raadplegen via de knop :

Wanneer u met uw rechtermuisknop klikt in de grid waar reeds één of meerdere afspraken staan, krijgt u volgend scherm :

• Nieuwe afspraak : zie boven
  • Afspraak verplaatsen : mogelijkheid om datum en/of tijdstip van afspraak te wijzigen
  • Afspraak schrappen : mogelijkheid om afspraak te schrappen, u krijgt volgend scherm ter bevestiging :

• In historiek plaatsen : de afspraak wordt in de historiek geplaatst (in de selecties kunt u bepalen of u de historiek al dan niet wenst te zien)
  • Email beantwoorden / doorsturen : Met behulp van deze menu kunt u de opvolging, e-mail of afspraak beantwoorden of doorsturen.
  • Afdrukken : Er wordt een projectbon afgedrukt van deze opvolging.Met behulp van de knop  onderaan het scherm, kunt u uw agenda afdrukken :

: refresh van de agenda

Week

Werking : idem of weergave datum kalender.

Tijdslat

Werking : idem of weergave datum kalender, met die beperking dat u in de tijdslat-weergave enkel volgende mogelijkheden hebt (uitleg : zie boven) :