Mailmerge Last updated: 2020-04-23

Mailmerge (O3)

Bewerken - Mailmerge

Aan de hand van dit scherm kan u het bestand cc_mailing.mdb opvullen met klanten/leveranciers die kunnen gebruikt worden om via MS Word, ... brieven en andere te personaliseren.

Uitleg van de knoppen
  •  Toevoegen van klanten via opvullen (zelfde werking cfr Mailing)
  •  Klantenlijst afdrukken (portret)(afgedrukte gegevens : Nr, Naam, Adres, Postnr, Tel, Fax)(zelfde werking cfr Mailing)
  •  Volledige klantenlijst afdrukken (landschap) (afgedrukte gegevens : Nr, Naam, Adres, Postnr, Tel1, Tel2, GSM, Fax, Email en website)
  •  Etiketbuffer opvullen (zelfde werking cfr Mailing)
  •  Email versturen (zelfde werking cfr Mailing)
  •  Mailinglijst toevoegen
na het klikken van deze knop verschijnt een scherm met daarin alle bestaande mailinglijsten en uw dossier. Door bepaalde lijsten aan te vinken en op V te drukken worden alle klanten in de aangevinkte lijsten toegevoegd aan huidig bestand.
  •  klant verwijderen (zelfde werking cfr Mailing)
  •  opslaan
  •  Volledige lijst verwijderen
na het klikken op deze knop verschijnt melding om volledige lijst te verwijderen

het bestand cc_mailing.mdb bevindt zich in het dossier van omnisoft 3

Een andere mogelijkheid is nu om een mailing uit te voeren via Word en gebruik te maken van het samenvoegbestand gemaakt in Omnisoft 3.

Na het maken van het mailingbestand opent u Word en kiest u voor Extra - Afdruk samenvoegen. Klik op maken en vervolgens op standaardbrieven:

Staat de juiste brief al op uw scherm, kies dan voor “actief venster”. Moet u de brief nog opstellen, klik dan op “nieuw hoofddocument” :

Daarna vraagt het programma u om de gegevens op te halen. Kies voor “gegevensbestand koppelen” :

• Geef de juiste locatie van het bestand op en klik op “openen”.
  • Vervolgens koppelt u de tabel door te klikken op OK.
  • Indien u nog geen samenvoegvelden hebt in uw brief, krijgt u volgend scherm :

Klik op “hoofddocument bewerken” en voeg vervolgens de gewenste velden toe :

Nadat alle velden toegevoegd zijn kunt u de samenvoeging uitvoeren via de knop (controle) of door te klikken op .

Daarna krijgt u een nieuw document met alle samengevoegde brieven.