Basis Parameters Last updated: 2020-04-22

Basis Parameters (O3)

Aan de hand van dit scherm kan u de globale parameters instellen. Deze parameters zijn globaal m.a.w. deze parameters moeten slechts eenmalig ingesteld worden voor alle pc's. Dit scherm kan u opstarten via het menu 'Bestand - Globale parameters - Parameters'

Afdrukken + opvolging

Velden :

• Etikettype: Het type etiket dat gebruikt wordt om etiketten af te drukken.
  • Bovenmarge: De bovenmarge van uw pagina bij het afdrukken van etiketten, uitgedrukt in twips (zie uitleg bij ID Gebruiker)
  • Ondermarge: De ondermarge van uw pagina bij het afdrukken van etiketten, uitgedrukt in twips (zie uitleg bij ID Gebruiker)
  • Linkermarge: De linkermarge van uw pagina bij het afdrukken van etiketten, uitgedrukt in twips (zie uitleg bij ID Gebruiker)
  • Rechtermarge: De rechtermarge van uw pagina bij het afdrukken van etiketten, uitgedrukt in twips (zie uitleg bij ID Gebruiker)
  • Opvolgingen - Label memo : Omschrijving die gebruikt wordt bij memo
  • Opvolgingen - Label bijlagen : Omschrijving die gebruikt wordt bij bijlagen
  • Opvolgingen - Label docs : Omschrijving die gebruikt wordt bij documenten

Deze labels worden getoond op de tabbladen op het scherm van de opvolgingen.

Importeren

Pad oude versie: Hier kan u het pad opgeven in de globale parameters voor de conversie van omnisoft 2 naar omnisoft3. U moet hier het pad opgeven van het dossier dat u wenst te importeren. vb X:\omni2\YYY waarbij X staat voor de drive waarop omnisoft 2 geïnstalleerd is en YYY voor de dossiercode.

Van klantnr / Tot klantnr: Deze grenzen bepalen welke klanten worden overgezet van omni2 naar omni3.

Path IMPKLANT.TXT : Pad voor import van klanten

Diverse

Verzonden e-mail opslaan: Indien deze parameter is aangevinkt, zal de e-mail die verzonden werd vanuit de klantenfiche, leveranciersfiche of mailinglijsten bewaard worden als een opvolging.

Automatisch melding creatie: Indien deze parameter is aangevinkt, zal automatisch bij de creatie van een nieuwe memo voor de klant of de leverancier een melding toegevoegd worden bovenaan de memo. Zo ziet u welke gebruiker de memo creëerde en wanneer dit gebeurd is. vb:

Automatisch melding wijziging: Indien deze parameter is aangevinkt, zal automatisch bij het opslaan van een memo van een klant of een leverancier een melding toegevoegd worden onderaan de memo. Zo ziet u welke gebruiker de memo wijzigde en wanneer dit gebeurd is. vb:

Vergrootglas standaard opzoekmethode : hier kan bepaald worden hoe moet worden opgezocht : rechts, links, volledig of fragmentarisch

Minimum # dagen openstaande facturen : het aantal dagen vooraleer een melding verschijnt in de klantenfiche m.b.t. de openstaande facturen

Melding bij openstaande facturen : moet er een melding verschijnen in de klantenfiche over de openstaande facturen?