Olé (bijlagen) Last updated: 2020-04-22

Uitleg

Ole is een synoniem voor een bestand, gekoppelt aan bv. klanten, leveranciers, artikels,...

Voorbeelden

Voorbeeld 1

We willen etiketten genereren voor onze artikelen in voorraad, deze etiketten moeten een foto van het artikel tonen.

Omdat de foto's gekoppeld zouden worden aan het betreffende artikel, ga je naar:

• overzicht van alle artikels

• zoek het artikel waar je foto's aan wilt toevoegen op

• Druk op de knop OLE

• Voeg de foto toe

Uw foto is toegevoegd en gekoppelt aan een artikel.

Voorbeeld 2

Een klant hernieuwt elk jaar zijn contract. We willen deze telkens bijhouden.

• Overzicht van alle klanten

• Ga naar de bewuste klant

• Druk op OLE

• Voeg het bestand toe aan de klant, met de naam: Vernieuwing ContractVoorwaarden 2013-2014'

Als dit telkens gebeurd, kunt u na 5 jaar alle voorgaande contracten bekijken, door de klantenfiche op te vragen en naar de OLE te navigeren.

Configuratie

In vele gevallen moet het pad van de OLE geconfigureerd worden.

Omnisoft 3

• Pad van Artikels, Klanten, ...
    • In: Basis - PC-Afhankelijke - Parameters - tabblad Andere instellingen, hier moet je het veld aanpassen van : OLE + Opvolingen + Rappels om de bijlagen in een bepaalde map te plaatsen. Zorg ervoor dat Path via Roepnaam aangevinkt staat.

• Pad van email bijlagen
    • In: Basis - PC-Afhankelijke - Parameters - tabblad E-mail, veld aanpassen : Standaard path voor het ophalen van bijlagen. Zorg ervoor dat Path via Roepnaam aangevinkt staat.