Soort Selecties Last updated: 2020-04-22

Soort Selecties

Bestand - Globale parameters - Soort selecties

Aan de hand van dit scherm kan men aan de vrije selecties van klanten en leveranciers meer betekenisvolle namen geven zodat het invullen van de klantenfiche/leveranciersfiche duidelijker wordt.

Men kan per vrij veld een lijst aanmaken die dan gebruikt kan worden bij ingave van de selecties. Om die lijst aan te maken drukt u op de knop inhoud en dan verschijnt volgend scherm  :

• selectie_code: code van de selectie

• selectie_naam: naam van de selectie

Een selectie is een extra tabel waarbij u als gebruiker zelf kiest welke gegevens erin moeten komen.

Vb. u wenst te weten welke klanten in het afgelopen jaar iets aangekocht hebben. Hoe gaat u te werk?

U gaat naar 'Bestand\Globale Parameters\Soort Selecties\Naam Selecties'. U geeft vervolgens de naam van de tabel op, vb. gekocht in 2000. U klikt op inhoud en geeft de mogelijke waarden op, vb. maand.

U kan bij de klanten 6 selecties opgeven en bij de leveranciers 3 selecties.

Bij het afdrukken van lijsten kan u op deze waarden gaan selecteren.