Knoppen Leveranciersfiche Last updated: 2020-04-22

Aan de hand van dit programma kan u de knoppen instellen op de klantenfiche/leveranciersfiche. Dit scherm kan u opstarten via Bestand\Pc Afhankelijke\Knopinstellingen klantenfiche/leveranciersfiche. Deze parameters zijn PC Afhankelijk, maw. dit moet afzonderlijk ingesteld worden per werkpost.

Velden

• Nr: uniek nr. Dit kunt u niet aanpassen.
  • Label: in dit veld plaatst u de tekst die zal getoond worden op de knop.
  • Lettertype: in dit veld bepaalt u het lettertype van de knop
  • Let.gr.: in dit veld bepaalt u de lettergrootte van de knop
  • Volgorde: In dit veld bepaalt u de volgorde van de knop. Dit is een waarde tussen 0 en 15. Indien u voor een knop de volgorde op 0 plaatst, wordt deze knop niet getoond.
  • Programma: In dit veld bepaalt u welke programma wordt gekoppeld aan deze knop drukt. Indien u een sterretje ingeeft zie je de volledige lijst met mogelijkheden.
  • Controle: Moet er worden gecontroleerd of er records zijn in dit programma (onderlijnen ja/nee). Wanneer dit bijvoorbeeld aangevinkt is voor de knop Ole, dan kunt u vanop de klantenfiche zien of er voor de actieve klant al of niet Ole-koppelingen bestaan (de omschrijving 'Ole' op de knop is al of niet onderlijnd).Dit kan de werking van de klantenfiche wat vertragen.

Om de knoppen in de klanten- en leveranciersfiche te kunnen oproepen via een toetsencombinatie, doet u het volgende :

Plaats een '&'-teken voor de omschrijving van de knop en bevestig met enter. Na opslaan kunt u in de klanten/leveranciersfiche de betreffende knop oproepen aan de hand van ALT + (eerste letter van de knopomschrijving).

Voorbeeld :
U wenst in de klantenfiche de knop memo te kunnen oproepen aan de hand van ALT+M : voeg een '&'-teken toe voor de omschrijving 'memo', bevestig met enter en bewaar.

OPGELET !
Gelieve er voor te zorgen dat slechts 1x dezelfde letter (in voorbeeld de M) gebruikt wordt, dus niet nog voor een 2e knop.