Werknemers Last updated: 2020-04-22

Bewerken - Werknemers

Aan de hand van dit scherm kan u werknemers creëren. Deze werknemers worden ook gebruikt in orders klanten, bv. voor de kassa.

Velden

1. Algemeen

• Gebruikerscode: Unieke code van de werknemerWachtwoord : Het is mogelijk om het opstarten van het programma met een bepaalde gebruikersnaam te beveiligen met een wachtwoord (proword-instelling).
    • Naam...- Geboortedatum : Persoonlijke gegevens van de werknemer
    • Datum in-/uitdiensttreding : Datum waarop werknemer in dienst genomen werd / uit dienst gezet werd
    • Actief : J/N-veld, kan gebruikt worden bij selecties van bepaalde werknemers
    • Aantal verplichte verlofdagen/feestdagen : Totaal van aantal verplichte verlof- en feestdagen waar deze werknemer recht op heeft
    • Aantal strafminuten : aantal minuten die bijgeteld worden wanneer de werknemer niet op tijd volgens zijn werkschema begintBv : werknemer moet starten om 08u00, maar start pas om 08u02.
      Bij aantal strafminuten geeft u bv. in '15' => de werktijd van de werknemer start pas om 08u15 i.p.v. om 08u02.
    • Naam echtgeno(o)t(e) of wettelijk samenwonende : Persoonlijke gegevens van de werknemer

2. Orders klanten

• Prestatieartikel : op dit artikel (meestal zzPrest) worden alle prestaties van de werknemers gegroepeerd. Er kan een tarief opgegeven worden voor dit artikel (prijs in artikelfiche), dat dan gebruikt wordt bij de facturatie van de prestaties.
    • Positie plankalender : Plaats in de plankalender (bv : 2 => deze werknemer komt in de 2e kolom op de plankalender)
    • Tarief I / II : Verschillende tarieven per werknemer
    • Te presteren min. per dag : informatief veld waar u het aantal te werken minuten per dag kan ingeven
    • Te presteren min. in voormiddag : informatief veld waar u het aantal te werken minuten per voormiddag kan ingeven
    • Soort prestaties : bv. werk ter plaatse, verplaatsing van/naar klant, telefoon,...
    • Kleur werknemer : Hier kunt u opgeven met welke kleur de werknemer moet getoond worden in de plankalender

3. Fiche 281.10

De gegevens die u hier aanvult zijn nodig voor de verwerking op de loonfiche.

4. Te werken uren - Verlofcodes

• Te werken uren : Hier kunt u het werkschema per werknemer aanpassen

• Verlofcodes : Per verlofcode (aan te maken via Utilities - verlofkaart - verlofcodes) dient u op te geven hoeveel dagen de werknemer mag opnemen. Indien dit aantal overschreden wordt, krijgt u bij het ingeven van het verlof een melding zoals hieronder :

5. Werkuren

Hier krijgt u per maand een overzicht van de werk- en/of verlofdagen.