Bill to Box koppeling Last updated: 2024-02-07

Bill to box account aanmaken

Je dient eenmalig een account aan te maken op Bill to Box. dit doe je zo:

Website openen : https://www.billtobox.com/

Klikken op “Activeer je proefversie”

Vul je emailadres in en klik op registreren.

U ontvangt een email om de gebruikersaccount te bevestigen

In de ontvangen email klikken op “Mijn e-mail bevestigen”

Gegevens invullen en op doorgaan klikken

Btwnummer invullen op “Zoek mijn bedrijf” klikken

Onderaan Algemene voorwaarden aanvinken en op doorgaan klikken

Onder "abonnementen" kan je de gewenste keuze maken, je kunt gerust beginnen met de gratis versie.

Instellingen in je Billtobox account

Website openen : https://developerportal.unifiedpost.com/

Aanmelden met emailadres & wachtwoord invullen en klikken op doorgaan

In het dossier klikken op ‘Create a project’

Invullen:

Project Name: "Omnisoft"

Project ID: "omnisoft-1703249479091"

In Dashboard klikken op "Enable APIs en services"

Op knop naast API Library klikken

Banqup APIs aanklikken en dan voor "Enable" kiezen

Onder Developer Portal klikken op “OAuth Consent Screen”

Bij Application name: "Omnisoft" invullen en op Save klikken

Onder Developer Portal op “Credentials” klikken

kies voor "Create new oAuth client ID"

en vul de credential details in zoals hieronder:

Onder AUTHORIZED REDIRECT URIS klikken op Add URI

Kiezen voor “Local Application” zodat https://127.0.0.1/oauth/callback  ernaast komt te staan

dan bovenaan op Save klikken

Dan verschijnt een scherm met "Oauth client created"

De referenties die je krijgt bij Client ID en Client Secret zijn nodig om in te vullen in de parameters in Omnisoft.

Instellingen in Omnisoft

Ga in Omnisoft naar:

• Boekhouding (euroteken)
  • Bestand
  • Parameters
  • Algemene parameters
  • tabblad Banqup (onderaan)

In het parameterscherm van de boekhouding moeten de diverse gegevens ingebracht worden om te kunnen werken met Banqup

Volgende velden hebben een vaste waarde:

Veld

Waarde

Redirect URI

https://127.0.0.1/oauth/callback

Authorization Endpoint

https://iam.unifiedpost.com/auth/realms/upg-dev-portal/protocol/openid-connect/auth

Token Endpoint

https://iam.unifiedpost.com/auth/realms/upg-dev-portal/protocol/openid-connect/tokena

Base URL

https://community-btb-external-apis.nxt.unifiedpost.com

Volgende velden moeten ingevuld worden met de waarden van Billtobox:

• Client ID
  • Client Secret

Hierin vul je de verkregen waarde in uit de laatste stap van Bill to box.

Dit kun je ook opnieuw raadplegen via:

https://developerportal.unifiedpost.com/

Onder "Credentials"

• Client Number

Dit is je klantnummer bij Bill to Box, als je ingelogd bent vindt je dit links bovenaan onder je bedrijfsnaam.

Als alles correct ingesteld is sla je de parameters op en verlaat je dit scherm.

Voor de effectieve verwerking van je aankoopfacturen kun je de handleiding "Aankoopfacturen verwerken met de Billtobox koppeling" raadplegen.