Diversen inboeken via import Excel Last updated: 2023-04-13

Om diversen te importeren via Excel moet eerst het volgende gebeuren:

• nieuw uittreksel
  • kiezen voor diverse bank
  • klikken op de knop voor doorboeking

Daarna verschijnt onderaan een knop waarmee de diversen geïmporteerd kunnen worden.

Na het klikken op de knop verschijnt een formulier met volgende mogelijkheden.

1. Infoknop

Door te klikken op info knop verkrijg je info over het bestand.

Indien u wenst om een template van het bestand te ontvangen kan u klikken op de ja knop, bij nee wordt het scherm verlaten.

2. Opzoeken van bestand

Hiermee kan het bestand opgehaald worden

3. Uitvoeren

Effectieve import van het bestand na controle ervan

Indien er fouten zitten in het bestand wordt deze niet geïmporteerd maar verkrijg je logfile cfr onderstaande

De foutieve cellen in de excel krijgen de kleur zoals in de logging vermeld

Indien het bestand correct is, wordt deze geïmporteerd en wordt automatisch een kopie geplaatst in de submap 'verwerkt'

Enkel het uittreksel moet nog opgeslagen worden

4. Verlaten

Scherm verlaten