Financiële en diversen Last updated: 2021-02-17

Financiële diversen

module Boekhouding: ingave > Diverse / Financiële verrichtingen

Manueel inboeken uittreksels

Hier boekt u uw uitreksels in en/of diverse verrichtingen.

Klik op  om een nieuwe verrichting in te boeken.
  • Vul de bankcode in. klik op  om een lijst te krijgen van de mogelijke banken.
    • Om een diverse verrichting te doen, selecteert u bank 99.
  • Vul de documentdatum in (=de datum van uw uitreksel).
  • Automatisch wordt het uittrekselnummer en Boekjaar ingevuld aan de hand van de ingevulde documentdatum en boekingsdatum.
  • Vul vervolgens het nieuwe saldo in van de bankrekening.
  • Klik vervolgens op  om de ingaven te boeken

Er wordt automatisch al een boekingslijn toegevoegd van het verschil met het vorige saldo op de correcte rekening.
Vul verder het de boekingslijnen aan. dit kan als volgt:
  • Boeking op een klant
    • met de knop K onderaan het venster of met de sneltoets CTRL + K
    • zoek de gewenste klant op
    • U krijgt een lijst van openstaande facturen. selecteer het bedrag van de facturen die u wenst betaald te zetten en druk F6.
    • Om een voorschot te boeken selecteert u "Voorschot Boeken".
    • sluit af met het groene vinkje of de functietoets F2
    • De nodige boekingslijnen worden toegevoegd.

• Boeking op een leverancier
    • met de knop L onderaan het venster of met de sneltoets CTRL + L
    • zoek de gewenste leverancier op.
    • U krijgt een lijst van openstaande facturen. selecteer het bedrag van de facturen die u wenst betaald te zetten en druk F6.
    • Om een voorschot te boeken selecteert u "Voorschot Boeken".
    • sluit af met het groene vinkje of de functietoets F2
    • De nodige boekingslijnen worden toegevoegd

• boeking rechtstreeks op een rekening:
    • met de knop R ondereen of met de sneltoets CTRL + R
    • een nieuwe lege boekingslijn wordt toegevoegd. Geef het rekningnulmmer in of zoek aan de hand van de omschrijving
    • vul het bedrag in.

• een digitaal bestand, betalingen via domiciliëring of betalingen via creditkaarten (enkel actief indien u de module Betaaltypes hebt en/of u gebruik maakt van digitaal bestand)
    • met de knop B ondereen of met de sneltoets CTRL + B
    • selecteer het correcte tabblad
    • u krijgt een lijst met openstaande verrichtingen.
    • selecteer de gewenste verrichting door er dubbel op te klikken.

eens het saldo van uw boekingen op 0 staat (Debit = Credit) kan u uw uittreksel inboeken vie de save-knop (disketje)

inboeken uittreksels via CODA

Haal uw CODA-bestanden op via uw bankapplicatie of Isabel en laad deze op in de toegewezen map.

klik vervolgens op de knop  om een overzicht van de openstaande CODA-uittreksels te krijgen. Selecteer het oudste uittreksel eerst.

Het programma zal automatisch de boekingen toevoegen die terug gevonden worden via OGM, Referentie of openstaande factuur op de klant/leverancier.

Bij verrichtingen waarbij dit niet kan worden bepaald, zal een manuele actie worden gevraagd.

factuur terugvinden a.d.h.v. bedrag

Klik op "nieuw", bankcode = 99 + TAB Doorgaan knop rechts Ctrl - K = tabblad zoeken op saldo

Multi search zoeken kan via het verrekijkertje:

Aan de hand van dit scherm kunt u een overzicht krijgen van één bepaalde bank in één boekjaar.