Inloggen via Remote App Last updated: 2020-12-23

RD-RDA wachtwoorden bewaren

1. Via windows knop zoeken naar windows store en erop klikken

1. Rechtsboven klikken in zoeken en extern inbrengen en klikken op microsoft Extern Bureaublad

1. Bij volgend scherm ofwel installeren ofwel starten

Om te installeren zal er wel een account nodig zijn !

1. Nadat programma is opgestart, rechtsboven klikken op toevoegen

1. 2 mogelijkheden
    • Voor RD – server kiezen voor bureaublad
    • Voor RDA-server kiezen voor Externe bronnen (zie verder)

1) Uitleg bureaublad:

• Klikken op Bureaublad
  • Pc-naam = server om in te loggen (rd0?.omnisoft.be)
    Weergavenaam = beduidende naam geven bvb “Omnisoft ” gevolgd door dossier en username
    Onderaan “Meer weergeven” openklikken

• naast gateway op + klikken

• bij servernaam “enter.omnisoft.be” invullen en opslaan

• naast gebruikersaccount op + klikken

• Verkregen gebruikersnaam, wachtwoord inbrengen, eventueel ook weergavenaam invullen en opslaan

• Onderaan klikken op opslaan

• Effectief programma opstarten door te klikken op nieuw gemaakt icoon

• Bij opstart wordt gevraagd ivm certificaat accepteren, dit aanvinken en verbinden

• Om het icoon gemakkelijk te kunne opstarten klikken op de … naast icoon en kiezen voor “Vastmaken aan Start”

• Bij onderstaande vraag op Ja klikken

Als je op de startknop van windows klikt moet rdp eraan toegevoegd zijn

2) Uitleg voor externe bronnen:

• Verkregen gebruikersnaam, wachtwoord inbrengen, eventueel ook weergavenaam invullen en opslaan

• Onderaan klikken op “Feed Toevoegen

• Klikken op blauwe pijl om omnisoft te kunnen opstarten

• Bij opstart wordt gevraagd ivm certificaat accepteren, dit aanvinken en verbinden

• Om het programma vast te maken aan Start, rechtermuisklik op icoon en klikken op “Vastmaken aan Start”

• Bij onderstaande vraag op Ja klikken

Als je op de startknop van windows klikt moet rdp eraan toegevoegd zijn