Rapportering Last updated: 2020-05-06

Handleiding Kassa

Kasverslagen van meerdere dagen (BTW-kader en betaalmiddelen zonder detail)

Open “Orders klanten” met de knop op de toolbar.
Selecteer in het menu Kassa > Maandverslag

U ziet onderstaand scherm:

1) Selecteer de gewenste periode (“van datum” en “tot datum”)

2) Vink beide kasverkopen aan

Historiek verkopen

De historiek van de verkopen kan je bekomen via Voorraadbeheer -  op de toolbar.
In het menu historieken > verkopen kan je verschillende lijsten trekken van de historiek van de verkopen.

Globale verkoopslijst

De lijst “globale verkoopslijst” toont alle verkopen en de verkoopswaarden die eraan gekoppeld zijn (kortingen, ...) samengeteld aan de hand van de gewenste groepering.
In een eerste scherm kan worden geselecteerd welke gegevens moeten worden opgehaald.

Hier vul je Van Transactiedatum en Tot Transactiedatum in. Verder hoeft niets worden gewijzigd.

In het volgende scherm kan je de groepering/filtrering en parameters selecteren.

Onderaan heb je de verschillende tabbladen die je kan selecteren. In het eerste tabblad bepaal je de groepering (hoe de verkopen worden samengeteld).
Het meest interessante is groepering op departement (artikelgroepen). Rechts kan je kiezen op een 2e groepering te selecteren onder de eerste groepering.
Bijvoorbeeld is het interessant om de som te krijgen per artikelnummer.

In het 2e en 3e tabblad kan een filter worden ingesteld. Als enkel een bepaald departement moet worden weergegeven kan je Van Departement en Tot Departement invullen met dit departement. Met behulp van kan je selecteren uit een lijst. Het laatste tabblad is om parameters in te stellen van je afdruk. Als we nu op het groene vinkje klikken dan krijgen we krijgen we een printvoorbeeld en de mogelijkheid om dit af te drukken of op te slaan in PDF.

De lijst “globale verkoopslijst” toont zowel exclusief als inclusief naast elkaar.

Gedetailleerde Verkooplijst

De lijst “gedetailleerde verkoopslijst” toont alle verkopen van de geselecteerde periode en de verkoopswaarden die eraan gekoppeld zijn (kortingen, ...).
U krijgt een volledige lijst met iedere verkoop per lijn.

Merk wel dat u moet selecteren in het tabblad “parameters” of u de prijs inclusief BTW wil zien De lijst “Gedetailleerde verkoopslijst” toont standaard de prijzen exclusief BTW.
In de parameters kan worden aangevinkt dat dit inclusief BTW moet worden.

Zie hieronder voor voorbeelden: Zonder aanpassen parameters:

de mogelijkheid om het rapport op te slaan in Excel vorm met de knop .