Cadeaulijst Last updated: 2020-04-28

Maken van een cadeaulijst

Een cadeau-/geboortelijst wordt opgemaakt in orders klanten via de menu "Kassa" - "Cadeaulijst". Om een nieuwe lijst te maken klikt u op .

U krijgt volgend scherm :

• Nummer : volgnummer wordt automatisch ingevuld

• Omschrijving : Naam van het gezin of een andere omschrijving waaraan u de lijst herkent

• AF : Kan aangevinkt worden als alle artikelen die op de lijst staan (= die aangevraagd werden door de houders van de cadeaulijst) verkocht zijn

• Naam van de man/vrouw/kind : aanvullen

• Datum : Datum van bv. de geboorte, het feest

• : hier kan een vrije tekst ingegeven worden

Met behulp van de barcode, het artikelnummer, de omschrijving of de referentie van de leverancier kunt u vervolgens de gewenste artikelen toevoegen aan de cadeaulijst.

• Aantal : aantal artikelen

• Prijs

• Kort % : kortingspercentage

• Kbedrag : kortingsbedrag voor de lijst achteraf (bij de verkoop : prijs van klant = prijs artikel => achteraf voor de houders van de geschenklijst een lijst met daarop het bedrag dat zij nog tegoed hebben)

==> Eén van de drie kan verschillend zijn van nul; ofwel hebt u voor een bepaald artikel een vaste prijs afgesproken; ofwel hebt u een kortingspercentage toegestaan; ofwel hebt u een kortingsbedrag toegestaan

• VK% : kortingspercentage koper: als men dit artikel aankoopt => dan krijgt men onmiddellijk die korting (koper)

• # verkocht : deze kolom bevat het aantal stuks die reeds verkocht werden (Artikel voor die cadeaulijst)

Als alle artikelen ingegeven zijn, slaat u de lijst op

Met de knop  wordt een lijst met de afrekening gemaakt. Op dit overzicht kunt u zien hoeveel stuks van elk artikel verkocht werden aan welke prijs. Het verschil tussen het aangevraagde aantal/bedrag en het verkocht aantal/bedrag wordt tevens uitgerekend.

Verkopen van een artikel uit een cadeaulijst

Om vanuit de kassa een cadeaulijst op te vragen, klikt u op de knop  ofwel gebruikt u de toetsencombinatie Ctrl-X.

U kunt vervolgens de gewenste cadeaulijst opvragen a.d.h.v. het nummer of de omschrijving van de lijst + TAB : Opgelet, vanuit de kassa kunt u niets wijzigen aan de gemaakte cadeaulijst. Dit kunt u enkel via de menu "Kassa-cadeaulijst" (zie punt 1).

Er verschijnen nu 2 nieuwe kolommen :

Mee : indien de klant dit artikel meeneemt, vinkt u dit veld aan Nu : hier kunt u het aantal artikelen dat deze klant nu meeneemt, aanpassen.

Van zodra u bevestigt met , wordt het (de) aangevinkte artikel(en) overgenomen in de kassa en kan afgerekend worden.

Met de knop  ziet u in de lijst enkel de artikelen waarvan # besteld > # verkocht.

Als u geen artikelen aanvinkt, maar wel een cadeaulijst opgezocht hebt, zal na  de opgezochte cadeaulijst overgenomen worden in de kassa : alle artikelen die dan worden ingescand, zullen aan die lijst worden toegevoegd (deze verkopen komen NIET op de klantenkaart).

Als u de cadeaulijst van een verkoop wenst te annuleren (zonder de reeds geselecteerde verkopen te annuleren), dan zou u het cadeaulijst-scherm opnieuw moeten opvragen, de zoekmode activeren () en vervolgens bevestigen met .

Opzoeken van cadeaulijsten :

In de kassa wordt standaard gezocht naar alleen de "niet afgewerkte cadeaulijsten". Dit kan gewijzigd worden m.b.v. een rechtermuisklik op "Zoeken" :