Kasverslag Last updated: 2020-04-28

Aan de hand van deze utility kan u een kasverslag afdrukken. U krijgt eerst volgend scherm te zien zodat u kan bepalen wat u op uw kasverslag wenst. Als u op de knop Refresh (rechtsboven) drukt, dan verschijnen links de geregistreerde verkopen en rechts de totalen van de geregistreerde betaalmiddelen (binnen de opgegeven selecties).

mbv dit scherm, hebt U de mogelijkheid om uw gerealiseerde verkopen (die u NOG NIET hebt BIJGEWERKT) op scherm te bekijken, alsook de totalen per betaalmiddel.

Wanneer u op uw kasverslag het TOTAAL PER BETAALMIDDEL wil zien, dient u te drukken op CTRL-ALT-B vóóraleer u klikt op de groene V om uw kasverslag op te vragen. Klik vervolgens het vakje "Betaalmiddel" aan.

Indien er geen verkopen waren op een bepaalde dag, dan kunt u mbv deze module toch een kasverslag opmaken.

Selecties

U hebt de mogelijkheid enkele criteria op te geven voor de verkopen: Verkoopsdatum ligt in een op te geven periode (van datum - tot datum)

• Van datum: begindatum voor het kasverslag
  • Tot datum: einddatum voor het kasverslag

Kasregister: Het is mogelijk elke kassa een uniek nummer te geven. Dit nummer wordt ingegeven in de 'pc-afhankelijke parameters' en vervolgens bij 'identificatie kassa'. Deze unieke nummering per kassa heeft als nut dat u per kassa een apart kasverslag kunt afdrukken. Als u een algemeen kasverslag wenst van alle kassa's samen, geeft u bij Kasregister het nummer 0 in. Wanneer u nooit een kasverslag wenst af te drukken per kassa kunt u ook aan elke kassa hetzelfde nummer geven.Rechtsboven vindt u het startgeld; dat zijn de bedragen die u bij het opstarten van de kassa hebt ingegeven. Links in de basismunt (BM), rechts in de vreemde munt; de tweede munt (VM).

Daaronder toont de computer alle ontvangen betalingen; volgens de kolom waarin het bedrag staat kunt u aflezen in welke munt u die ontvangde.

• Eindbedrag:
    • -1 : de computer zal het eindbedrag op het kasverslag berekenen en afdrukken. Deze waarde wordt de volgende dag voorgesteld als startbedrag.
    • 0 of een waarde die u ingeeft: de computer zal uitrekenenhoeveel u naar de bank droeg. Hij vermeldt dat in 'in/uit'.
  • Opmerking:
    • Wanneer u op dezelfde dag de kassa opstartte, definitief afsloot en terug opstartte, dan krijgt u twee kasverslagen voor één dag: het volgnummer zal doorlopen.

Parameters

• Detail kasverkopen: Indien u J invult, worden alle verkochte goederen van de gevraagde periode in detail afgedrukt op het kasverslag.
  • Definitief verwerken: Indien u een J invult, worden de kassaverkopen definitief verwerkt. Bij het definitief verwerken worden de kassaverkopen definitief weggeschreven in de statistiekbestanden en wordt er ook een verkoopsbestand opgemaakt om door te sturen naar de hoofdcomputer indien u met meerdere locaties werkt. De lijst 'Detail Kasverkopen' is gebaseerd op kassaverkopen die definitief verwerkt zijn. Nadat u het kasverslag definitief hebt afgedrukt zal de kassa opnieuw vragen om het startgeld in te geven. Verkopen die definitief werden verwerkt kunnen NIET meer worden opgeroepen in het kasverslag.
  • Afdrukken BTW kader: Indien u een J invult, worden de verkopen op het kasverslag gecumuleerd per BTW-percentage. U krijgt het netto bedrag, het BTW-bedrag en het totaalbedrag.
    Voor de drie bovenstaande JA/NEE parameters kunt u zelf een defaultwaarde (standaardwaarde) vastleggen in de 'globale parameters'