Bar & VIP-Bar Last updated: 2020-05-06

Opstart PC

Bij het opstarten van de PC komt u terecht op een bureaublad met 2 Iconen. Het kassaprogramma start automatisch op na 30 seconden.

Opstarten kassa

Bij het opstarten van de PC start het kassaprogramma start automatisch op. Na afsluiten van het kassaprogramma kan het programma opnieuw worden opgestart door op het bureaublad dubbel te klikken op volgend icoon:

Aan de bar wordt het kassaprogramma direct opgestart bij het opstarten van de sessie

Aan de VIP-bar wordt de kassa met tafelverwerking opgestart bij het opstarten van de sessie

Afsluiten van een sessie

De sessie wordt afgesloten met de knop op de kaartselectie of “afsluiten” in de kassa. Na het afsluiten komt u op het bureaublad van de PC. (zie hoger)

Afsluiten van de PC

Het afsluiten van de PC gebeurt door dubbel te klikken op het icoon “PC afsluiten”

Consummaties registreren: de klant wenst iets te consumeren.

Wanneer het resterende bedrag op de kaart lager is dan het te betalen bedrag krijgt u de volgende melding:

Klik “Ja” om de kaart op te laden met het tekort. Het te betalen bedrag wordt weergegeven met de betalingsmogelijkheden.

Een klant wenst zijn kaart op te laden.

Hij biedt zijn kaart aan en U legt deze op de kaartlezer. U klikt op het groene vinkje en dan krijg je het verkoop scherm:

Nu klik je op Opladen kaart:

Hier kun je het op te laden bedrag aantikken. Eens gedaan klikt u op “totaal” en kan je met de klant afrekenen.

Opladen kaart niet combineren met andere verkopen !

De waarde van een kaart overzetten naar een andere kaart

Bij het inlezen van een kaart

Leg de kaart van de klant van wie je geld wil overzetten op de kaartlezer

Druk en leg vervolgens de kaart van de klant naar wie je wil overzetten op de kaart-lezer. Indien per ongeluk op geklik, kan je op  klikken om terug te keren naar het selectievenster

Geef het over te zetten bedrag in in het middelste veld. Groene V drukken => 50 euro overgezet van Claessens naar Vandenbussche + oorspronkelijke klant selecteren in kassa scherm voor verkoop.

Tijdens het intikken van verkopen in de kassa met de knop ‘Kaart samenvoegen’

Indien de klant reeds werd geselecteerd, kan in de kassa op de knop “Samenvoegen kaart” worden geklikt om extra geld op de kaart te zetten vanaf een andere kaart.

Kaart andere klant opleggen en vervolgens zelfde scherm als vorige optie

Bij drukken op V, terugkeren naar kassa. Saldo van oorspronkelijke klant werd verhoogd met bedrag dat overgezet werd.