Vouchers (maaltijdchèques, ecochèques, cadeau kaarten,...) Last updated: 2021-12-13

Voucher verwerking (proword 9813)

Verschillende soorten van Vouchers aangemaakt. Deze codes worden ook gebruikt om de terminals aan te sturen met dit specifiek betaalmiddel (vb. maaltijdcheques).

Vouchertypes staan weggeschreven in tabel ‘TerminalType_DiscretData’

TerminalType_DiscretData

Nummer

Code

Omschrijving

Check

1

200001

lunch-Voucher

Ja

2

200002

eco-Voucher

Ja

3

200003

cadeau-Voucher

Nee

4

200004

sport culture-Voucher

Nee

5

200005

book-Voucher

Nee

6

200006

transport-Voucher

Nee

7

200007

consumption-Voucher

Nee

Per betaalmiddel kunt u een type koppelen.

Per artikel kan men ook een type Voucher koppelen.
Er werd ook een defaultwaarde aangemaakt voor de creatie van nieuwe artikelen.

Als u aan een artikel vb. type 1 koppelt, dan kan het totaal bedrag (Inclusief btw) van dat artikel mbv maaltijdcheques betaald worden.  Staat het artikel op 0 of een ander type, dan kan u dit artikel NIET met maaltijdcheques betalen.  Enkel voor type 1 en 2 wordt het bedrag dat u met dit type kunt betalen berekend.

Opgelet met gekoppelde terminals.  De betaalwijze Maaltijdcheque / Eco-cheques moet apart gestuurd worden.  Pas hier zal de controle uitgevoerd worden.  Maw klikt u op de knop ‘KAART’, dan wordt er GEEN controle uitgevoerd.  De klant kan wel zijn kaart met maaltijdcheques gebruiken en registreren.

In het betaalscherm, kun u zelf altijd opvragen hoeveel er met een bepaalde Voucher kan betaald worden. De knop ‘Max bedrag Voucher’ verschijnt met een rode achtergrondkleur en is enkel zichtbaar als er een betaling via één of meerdere (verplichte) Voucher types mogelijk is.

Voor deze verkoop kunt u slechts € 20,95 betalen mbv maaltijdcheques.  De rest moet u dan met een ander betaalmiddel betalen.

Wanneer u voor deze betaling meer zou willen registeren, dan krijgt u volgende melding.

U zou ook eerst de betaalwijze met een Voucher moeten kiezen. Deze betaalwijze wordt dan eerst doorgestuurd naar de Terminal. Als het saldo ontoereikend is, dan kan u nog alle betaalwijzen aanpassen, zonder dat er al betalingen naar de terminal werden doorgestuurd waar je dan NIETS meer kunt aan veranderen.

Het systeem kan ook gebruikt worden in het scherm ‘Ingave orders’.
Hier wordt ook rekening gehouden met vroegere betalingen die werden gekoppeld aan dit order met dat betaalmiddel.

Dit systeem werd ook voorzien in de Touchkassa, via het scherm ‘Betaling’ zoals hierboven.

Ook via de knop ‘Groot totaal Maaltijdcheques’ wordt er een controle uitgevoerd of deze betaling wel effectief mogelijk is (zowel in de gewone kassa als T