Foto's koppelen met webshop Last updated: 2021-12-14

Procedure:

Je kan normaalgezien de foto’s vanop je PC kopiëren en plakken op de server.

Deze moeten in de map FotosUpload geplaatst worden. Er staat normaalgezien een snelkoppeling op het bureaublad van de server sessie.

Nadat de foto’s op de server geplaatst werden, moeten deze geresized worden. Dit kan via een knop in de toolbar.

In dit scherm moet je in principe enkel op de knop “Convert” drukken. De foto’s worden dan aangepast en in de correct map geplaatst. Hierna kan je ze dan koppelen in de artikelfiche van Omnisoft.

Hierbij ook nog wat extra info ivm deze tool.

Doordat de optie “Check destination files” aangevinkt staat, wordt er eerst gecontroleerd of er reeds een foto bestaat met dezelfde naam. Indien dit het geval is krijg je een extra scherm waar je foto kan vergelijken met bestaande. Wanneer er op een bestandsnaam geklikt wordt, zullen zowel de nieuwe foto die klaar staat als de bestaande naast elkaar getoond worden.

Indien je niet wil dat bestaande wordt overschreven, dan moet het bestand aangevinkt worden.

Door op de knop “geselecteerd bestanden niet overzetten” te drukken, kan bestaande behouden worden. Er wordt dan niets gedaan met de nieuwe foto.

Nadat je dit scherm gesloten hebt, zullen alle andere foto’s omgezet en verplaatst worden. De foto’s worden die in de upload map staan, worden daarna geschrapt. (optie delete source file)