Module Last updated: 2020-04-28

Module Orders klanten

Module openen

Bestand - module - openen

In het menu-item 'Bestand' kunt u kiezen voor 'Module openen ...' om bv. vanuit het programma Basisbestanden (ccv_basis_omni3.exe) over te schakelen naar een ander programma van Omnisoft3, bv. Orders Klanten (ccv_ordersklanten.exe).

Als u dit menu-item selecteert krijgt u het loginscherm opnieuw net alsof u inlogt maar hoeft u niet opnieuw alle waarden in te vullen. U kunt onmiddellijk het gewenste programma selecteren.

Maar u kunt even goed op deze manier naar een ander dossier overschakelen. Om dit te doen kiest u gewoon een andere module uit het lijstje met de beschikbare modules. De dossiers en de programma's waaruit u kunt kiezen worden bepaald door de module die op dat ogenblik ingesteld staat. Normaliter zal dit 'Omnisoft3' zijn, tenzij u om de een of andere reden met een andere module wenst te werken. bv. wanneer u nog een oudere versie wenst te raadplegen; in dat geval moet u bijvoorbeeld kiezen voor de module Omni3_V1.

Utilities

Via het menu-item loginscherm hebt u eveneens toegang tot een aantal hulpprogramma's, utilities genoemd. Wanneer u klikt op de drukknop helemaal linksonder op het scherm (met het kruisje) wordt het onderstaande scherm geopend. U vindt er de verschillende hulpprogramma's op terug. U vindt er o.a. een hulpprogramma terug waarmee u op een eenvoudige manier een Back-up kan maken van de data van Omnisoft 3 of u kunt een 'aanwezigheidslijst' afdrukken.

Aanwezigheidslijst

De benaming 'aanwezigheidslijst' mag u niet te letterlijk opvatten. Het geeft enkel een overzicht van de tijdstippen waarop een bepaalde gebruiker Omnisoft3 heeft opgestart of afgesloten.

Wanneer we op het bovenstaande scherm op de drukknop 'Aanwezigheidslijst' klikken krijgen we bijvoorbeeld de onderstaande lijst:

U krijgt een gedetailleerd overzicht van de tijdstippen waarop de gebruiker met gebruikerscode 'JVM' Omnisoft3 heeft opgestart of afgesloten. Wat u ook kunt afleiden uit het voorbeeld hierboven is dat het programma een aantal keer niet op de normale wijze (Bestand - Afsluiten) werd afgesloten. Dit zien we doordat verschillende 'IN-lijnen' elkaar opvolgen zonder 'UIT-lijn' ertussen. Verschillende oorzaken hiervoor kunnen zijn: een foutmelding (met afsluiten als gevolg), stroompanne, of omdat u (zoals bij de laatste lijn) nog in het programma zit.

Wanneer u bij gebruikersnaam niets opgeeft, krijgt u de lijst voor alle gebruikerscodes.

Backup Maken

Wanneer u vervolgens op de knop 'Backup maken' klikt, opent het onderstaande scherm.

Op dit scherm moeten een aantal gegevens worden ingevuld vooraleer effectief een back-up kan worden aangemaakt.

• Kopie van:
    • Alles : Zowel het volledige programma als alle Microsoft database-bestanden worden gekopieerd
    • Data : Als u dit kiest worden enkel de Microsoft database-bestanden gekopieerd, wat in de meeste gevallen voldoende is.
    • Instellingen van de gebruiker : hiermee kunt u de instellingen van een gebruiker kopiëren (bv. parameters, lay-out, e.d.)
  • Loc. Zip: door op de knop met de drie puntjes te klikken krijgt u een verkenner waarmee u nu de locatie kunt opgeven waar het backup-bestand moet worden geplaatst. Dit zal in veel gevallen op een Zip-drive zijn.
  • Naam Zip-file: Tenslotte geeft u hier nog een naam op voor het aan te maken backup-bestand.

Wanneer bovenstaande gegevens allemaal zijn ingevuld volstaat het op het groene V'tje te klikken om de backup aan te maken. In principe volstaat het wanneer u één keer de gegevens goed invult. Eens de instellingen werden ingevuld worden deze door Omnisoft3 bewaard. Vanaf dan kunt u eenvoudig een nieuwe backup maken door enkel op het groene V'tje te klikken. Let wel op! Wanneer u opnieuw een backup neemt zonder de naam van het backupbestand te wijzigen, wordt de oude backup zonder waarschuwing overschreven door de nieuwe backup. Om dit te voorkomen kunt u bv. telkens de datum toevoegen aan de naam van het backupbestand. bv. Omni24-12-01