Printer instellingen en andere printer selecteren Last updated: 2021-09-15

Orders klanten Instellingen printer (O3)

o.a. hoe u een andere standaard printer kunt selecteren (op voorwaarde dat de printer reeds geïnstalleerd is. Indien niet, dan wordt er best contact opgenomen met de programmeur of technische dienst).
Werkwijze:

Bestand - PC-Afhankelijke - Instellingen printer - CRP rapporten

1. Klikken op knop zoeken (vergrootglas)

2. Indien de printer reeds geïnstalleerd is, zult u de printer in de lijst zien staan. Selecteer de gewenste printer.
    Opgepast, best nog eens de andere tabbladen controleren (basis, voorraadbeheer,... indien dit ook van toepassing is). Indien daar niets ingesteld staat, zoals hierboven, kunt u ook dubbel klikken in het lege scherm (bv net onder omschrijving) om een nieuwe "rule" aan te maken en deze handmatig toe te voegen.

Indien de printer nog niet geïnstalleerd werd, best vragen aan technische dienst Vanmarcke Computers om de drivers van de nieuwe printer te installeren.

3. Nadat U de printer hebt aangepast, kunt u nog de afdrukwijze (printer : rechtstreeks naar printer sturen, scherm : eerst afdrukvoorbeeld op scherm en manueel printen), de papierlade en het papierformaat bepalen.

4. Opslaan van record

5. Daarna kunt U de facturen op deze printer afdrukken

6. Na afdruk de printer parameters weer terug zetten zodanig dat U de standaard printer weer opnieuw zou gebruikt worden.

Extra info:

bij aanpassingen voor het instellen van standaard printers moet u Omnisoft VOLLEDIG AFSLUITEN en herstarten vooraleer de nieuwe aanpassingen doorgevoerd worden.