Ingave Levering per artikel Last updated: 2020-12-09

Bewerken - Ingave leveringen (via artikelnummer)

Via dit scherm is het mogelijk om levering door te voeren per artikel. Indien het artikel in meerdere bestelbons besteld is maar in eenmaal geleverd wordt, is het interessant om dit scherm te gebruiken. U krijgt een overzicht van alle bestellingen. U kunt zoeken op artikelnr, omschrijving of referentie leverancier om de orderlijnen van een artikel terug te vinden.Welke stock wordt er aangevuld?
Omdat U per bestelbon een Leveringstype kunt invullen, kunt U (indien de Parameter 'Volgens Bestel-info' is aangevinkt) de Artikelen leveren volgens het leveringsType van de bestelbon (Dit nummer vindt U terug op iedere middelste lijn (nl. Lev. Type : ....)). U kunt maw in één opdracht leveren in de verschillende winkels. Als U de parameter 'Volgens Bestel-info' uitvinkt, dan wordt het veld LeveringsType toegankelijk en kunt U het gewenste leveringsType selecteren. Alle leveringen die U op dit moment uitvoert, zullen volgens het geselecteerde LeveringsType uitgevoerd worden (winkelnr, toevoegen statistiek, etiket buffer opvullen, etiketten afdrukken in Centrale, etc).

Bij het toevoegen van de etiketten wordt er rekening gehouden met het aantal etiketten dat u kan opgeven in de artikelfiche(standaard 1). U kunt ook retourwaarden ingeven door een negatieve waarde op te geven. Bij het opslaan van een levering wordt de laatste aankoopdatum(systeemdatum, huidige datum) in de artikelfiche aangepast. Na het opslaan van de gegevens kan u een bon afdrukken (als de parameter 'Afdruk Lijst Gelev. Art' aangevenkt staat) met daarop het aantal geleverde goederen volgens de instelling in Afdruk Leveringstype. Afhankelijk van de instellingen van de parameter 'Afbeelden prijzen Best.|Levering' wordt er onderaan de Grid een prijs vermeld. In de kolom omschrijving, wordt de omschrijving van de prijs afgebeeld; per maat wordt de geselecteerde prijs afgebeeld.

M.b.v. de functietoets Ctrl-A kunt U een andere prijs van dat artikel bekijken (de volgorde waarin de prijzen getoond worden kan door U ingesteld worden, namelijk in het scherm 'Prijsvelden').Omdat het opzoeken van de prijzen de ingave kan vertragen (bij een traag netwerk en/of grote bestanden), hebt U de mogelijkheid om dit opzoeken uit-en aan te schakelen d.m.v. de parameter 'Prijs Velden Tonen'. Indien U een ander artikel selecteert, dan wordt ook de prijs onderaan aangepast.

Velden

• # Best.: Het aantal artikels die besteld zijn op de bestelbon. Dit veld kunt u enkel wijzigen op de bestelbon (Lijn 1, 4, 7, etc)
  • Al Gelev.: Hoeveel zijn er reeds bij vorige leveringen geleverd? Dit veld kunt u niet wijzigen (Lijn 2, 5, 8, etc)
  • Lev. Nu: Hoeveel artikels worden er nu geleverd? Dit veld kunt u enkel aanpassen in leverdetail (Lijn 3, 6, 9, etc)
  • Lev.dat. : Leveringsdatum
  • K% : kortingspercentage
  • P => AF : Moet deze prijs overgenomen worden in de artikelfiche?
  • LevT BB : Leveringstype van de bestelbon
  • Nr. Best: Volgnummer in de bestelbons, kan vrij ingegeven worden bij de ingave van de bestelbon
  • Res. Kl : Het aantal stuks van dit artikel dat reeds gereserveerd is voor klanten
  • Referentie : Referentie die ingegeven werd op de bestelbon