Voorraad Module Last updated: 2020-04-28

Openen

Bestand - module - openen

In het menu-item 'Bestand' kunt u kiezen voor 'Module openen ...' om bv. vanuit het programma Basisbestanden (ccv_basis_omni3.exe) over te schakelen naar een ander programma van Omnisoft3, bv. Orders Klanten (ccv_ordersklanten.exe).

Als u dit menu-item selecteert krijgt u het loginscherm opnieuw net alsof u inlogt maar hoeft u niet opnieuw alle waarden in te vullen. U kunt onmiddellijk het gewenste programma selecteren.

Maar u kunt even goed op deze manier naar een ander dossier overschakelen. Om dit te doen kiest u gewoon een andere module uit het lijstje met de beschikbare modules. De dossiers en de programma's waaruit u kunt kiezen worden bepaald door de module die op dat ogenblik ingesteld staat. Normaliter zal dit 'Omnisoft3' zijn, tenzij u om de een of andere reden met een andere module wenst te werken. bv. wanneer u nog een oudere versie wenst te raadplegen; in dat geval moet u bijvoorbeeld kiezen voor de module OMNICC.

Om sneller over te schakelen naar een ander dossier en/of module : Functietoets F12

Utilities

Via het menu-item loginscherm hebt u eveneens toegang tot een aantal hulpprogramma's, utilities genoemd. Wanneer u klikt op de drukknop helemaal linksonder op het scherm (met het kruisje) wordt het onderstaande scherm geopend. U vindt er de verschillende hulpprogramma's op terug. U vindt er o.a. een hulpprogramma terug waarmee u op een eenvoudige manier een Back-up kan maken van de data van Omnisoft 3 of u kunt een 'aanwezigheidslijst' afdrukken.

Aanwezigheidslijst

De benaming 'aanwezigheidslijst' mag u niet te letterlijk opvatten. Het geeft enkel een overzicht van de tijdstippen waarop een bepaalde gebruiker Omnisoft 3 heeft opgestart of afgesloten.

Wanneer we op het bovenstaande scherm op de drukknop 'Aanwezigheidslijst' klikken krijgen we bijvoorbeeld de onderstaande lijst:

U krijgt een gedetailleerd overzicht van de tijdstippen waarop de gebruiker met gebruikerscode 'JVM' Omnisoft3 heeft opgestart of afgesloten. Wat u ook kunt afleiden uit het voorbeeld hierboven is dat het programma een aantal keer niet op de normale wijze (Bestand - Afsluiten) werd afgesloten. Dit zien we doordat verschillende 'IN-lijnen' elkaar opvolgen zonder 'UIT-lijn' ertussen. Verschillende oorzaken hiervoor kunnen zijn: een foutmelding (met afsluiten als gevolg), stroompanne, of omdat u (zoals bij de laatste lijn) nog in het programma zit.

Wanneer u bij gebruikersnaam niets opgeeft, krijgt u de lijst voor alle gebruikerscodes.

Backup Maken

Wanneer u vervolgens op de knop 'Backup maken' klikt, opent het onderstaande scherm.

Op dit scherm moeten een aantal gegevens worden ingevuld vooraleer effectief een back-up kan worden aangemaakt.

• Kopie van:
    • Alles : Zowel het volledige programma als alle Microsoft database-bestanden worden gekopieerd
    • Data : Als u dit kiest worden enkel de Microsoft database-bestanden gekopieerd, wat in de meeste gevallen voldoende is.
    • Instellingen van de gebruiker : hiermee kunt u de instellingen van een gebruiker kopiëren (bv. parameters, lay-out, e.d.)

• Loc. Zip: door op de knop met de drie puntjes te klikken krijgt u een verkenner waarmee u nu de locatie kunt opgeven waar het backup-bestand moet worden geplaatst. Dit zal in veel gevallen op een Zip-drive zijn.

• Naam Zip-file: Tenslotte geeft u hier nog een naam op voor het aan te maken backup-bestand.

Wanneer bovenstaande gegevens allemaal zijn ingevuld volstaat het op het groene V'tje te klikken om de backup aan te maken. In principe volstaat het wanneer u één keer de gegevens goed invult. Eens de instellingen werden ingevuld worden deze door Omnisoft3 bewaard. Vanaf dan kunt u eenvoudig een nieuwe backup maken door enkel op het groene V'tje te klikken. Let wel op! Wanneer u opnieuw een backup neemt zonder de naam van het backupbestand te wijzigen, wordt de oude backup zonder waarschuwing overschreven door de nieuwe backup. Om dit te voorkomen kunt u bv. telkens de datum toevoegen aan de naam van het backupbestand. bv. Omni24-12-01